update : Bagaimana cara membuang FLAG di blog anda !

Flag antara punca blog anda akan didelete atau disekat oleh Blogger.com.

Justeru bagi memastikan tiada pengacau mencabuli blog anda dengan menekan butang flag maka anda perlu memastika ianya dibuang segera...

Cara buang dengan menyalin kod di sini :

#navbar-iframe {
display: none !important;
}

dan meletakkannya di ruang mengikut gambar bawah ini :


Ikut arahan tulisan merah tersebut.

Selamat Mencuba dan mengajarkan kembali ilmu ini kepada rakan rakan anda yang lain....

10 comments:

Zamihan Mat Zin AL-GHARI said...

Assalamualaikum..

Tuan Panglima Perang..Harap dapat hubungi saya. Saya masih gagal Membuang FLAG di blog saya. Hubungi Saya : Zamihan 012 2465518..Syukran

Panglima Perang Cyber said...

1.buka dashboard > tekan layout > cari edit html > cari tulisan seperti di bawah.



-----------------------------------------------
Blogger Template Style
Name: Rounders
Designer: Douglas Bowman
URL: www.stopdesign.com
Date: 27 Feb 2004
Updated by: Blogger Team
-----------------------------------------------



4. Copy skrip bawah ini :

*/#navbar-iframe {
display: none !important;}

5. Paste di bawah garisan putus putus yang atasnya ada tulis BLOGGER TEAM seperti di atas.

6. Save. View Blog

harap dapatlah buang flag....


ada masalah lagi YM saya panglimaperangcyber@yahoo.com

Maaf penggunaan handphone/ SMS saya tidak berapa ' muyul' sangat....

Sirr

Kamarul Irzuan said...

salam,

terima kasih, saya dah berjaya buang di blog penjaga ketuanan melayu

Panglima Perang Cyber said...

syabas...

mimpi916 said...

tips yang baik..tapi;

macam mana kita nk flag blog yang memburukkan Islam jika idea ini di katahui mereka?

wassalam

yazid said...

betul tu..elok di kongsikan secara peribadi jer tip ni

Panglima Perang Cyber said...

betul juga...saya akan fikir dan tanya pandangan sahabat sahabat yang lain.

tq atas cadangan..

buaya said...

salam..
terima kaseh byk untuk info ini...hehe

Cucu Tok Selampit said...

Done. Terima Kasih Panglima.

Anonymous said...

kalau tak buat salah kenapa takut kena flag?